» Műhely tanulmányok: A digitális átállás társadalmi vonatkozásai
Társadalom \\ 2009-03-06
Műhely tanulmányok: A digitális átállás társadalmi vonatkozásai

A televízió a XX. század során az emberiség mindennapjának részévé vált. A technikai fejlődés megkívánja, hogy a televíziózásban is új technológiák, jelenjenek meg. A változások befolyásolják a szabályozást, a háztartások technikai felszereltségét és a szolgáltatási formákat is. Az információs társadalom televíziójának egyik első, nagyszabású mérföldköve a digitális sugárzásra való átállás. A digitális sugárzás számos előnye mellett, több technikai, jogi és társadalmi probléma is felmerül e technológia bevezetése kapcsán.

Az Európai Bizottság határozata alapján Magyarországnak is le kell állítani 2012-ben az analóg sugárzást. Magyarországon a 2007-es évtől kezdődött meg a tényleges felkészülés az átállásra. A 2007-től kezdődően az NHH egyre gyakrabban végzett kutatásokat a magyarországi lakosság körében a televíziósi szokások és a vételi technológiák feltérképezésére. Ezek a felmérések átfogó képet adnak a hazai televíziózás dimenzióiról és az átállás állapotáról.

A tanulmány célja, hogy összefoglalja és bemutassa a digitális átállás jelenlegi helyzetét, rávilágítson a felmerülő nehézségekre, és bemutassa a problémák lehetséges megoldásait mind hazai, mind nemzetközi szinten.

Az elemzés innen tölthető le:

Rémai Dániel – A digitális átállás társadalmi vonatkozásai

Facebook
© 2024 Forsense 2.0 Kft. | Minden jog fentartva